Oromyofunctionele problemen bij kinderen en volwassenen

Afwijkende mondgewoonten zoals o.a. langdurig speengebruik, duimzuigen, open mondgedrag en foutief slikken kunnen aanleiding geven tot oro-myofunctionele problemen. Deze brengen het functioneel evenwicht van de spieren in en rondom de mond uit balans, wat rechtstreekse gevolgen heeft voor de ontwikkeling van het aangezicht en/of de vorm van de kaken en de stand van het gebit.

Oro-myofunctionele therapie (OMFT) focust op het elimineren van dergelijk afwijkend mondgedrag en heeft als primair doel via gerichte oefengang de functionele oorzaak van het spieronevenwicht te gaan herstellen. Op deze manier kan eventuele daaropvolgende logopedie of een toekomstige tandheelkundige of orthodontische ingreep succesvoller zijn of kan de kans op relaps verminderen.

Onze collega Delphine Detemmerman specialiseerde zich door het volgen van de basiscursus en de verdiepingscursus 'Oromyofunctionele therapie'(OMFT) tot OMFT therapeut.

Via voordrachten deelt Delphine haar kennis omtrent de OMFT problematiek graag met ouders, leerkrachten, artsen,...  Zo kan vroegdetectie bijdragen aan een snelle en effectieve behandeling. Hebt u interesse in een voordracht van Delphine in uw school, oudervereniging, kinderdagverblijf, (tand)artsenpraktijk,...
Aarzel niet om ons te contacteren via info@logopediekruishoutem.be.