Slikproblemen bij volwassenen

Een slikstoornis of dysfagie kan ontstaan na een niet-aangeboren-hersenletsel zoals een beroerte, hersentumor of bij een degeneratieve aandoeningen zoals MS, Parkinson of ALS. Ook bij oncologische problematieken in hoofd- en halsgebied kunnen slikstoornissen ontstaan.

Het verlies van kracht in de slikspieren of een gestoorde coördinatie van het slikproces kan voor slikproblemen en verhoogd verslikkingsgevaar zorgen, waardoor vocht of voedsel in de longen terecht kan komen en zo een longontsteking kan ontstaan. 

Sharon Arickx en Freya Van Thuyne zijn neurologopedisten waardoor de behandeling van dysfagie tot hun specialisatie behoort. Hun inhoudelijke expertise binnen de praktijk zorgt ervoor dat wij evidence-based en hoog kwalitatief kunnen handelen bij deze doelgroep.

Onze praktijk kan tevens een evidence-based training van de tongkracht aanbieden. Wij bezitten over een toestel dat kan ingezet worden om de voorste en achterste spieren van de tong te versterken. Deze methode zorgt voor snelle positieve evolutie van de slikproblemen. Meer over deze training en zijn effecten vind je hier.

Voor vrijblijvende informatie of een afspraak kunt u telefonisch contact opnemen met

Sharon Arickx
0479 87 21 79

info@logopediekruisem.be